Chiftele de vinete la cuptor

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 5192 vizualizari

 

Pentru ca a venit primavara si vrem sa avem in meniu mancaruri mai usoare si mai sanatoase, va recomand sa incercati aceste chiftele de vinete pe care in loc sa le prajiti, le coaceti.

Daca aveti vinete deja coapte si puse la congelator, treaba merge foarte repede :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete coapte,
  • 2 oua,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3-4 linguri pesmet,
  • patrunjel si marar verde,
  • maghiran uscat maruntit,
  • boia dulce,
  • pudra ghimbir,
  • piper macinat,
  • sare,
  • seminte susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete la cuptor:

Eu am avut vinetele coapte si congelate, asa ca le-am scos cu o seara inainte din congelator si le-am lasat la dezghetat si scurs.

Le-am tocat foarte fin in robot. Apoi le-am pus intr-un bol.

Am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus peste vinete.

Am adaugat condimente, oua, verdeturi si pesmet.

Am amestecat bine si apoi am format chiftelute.

Le-am trecut prin seminte de susan si le-am asezat in tava pe hartie de copt.

Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 1/2 ora pana la 40 minute in functie de cuptor.

Le-am servit cu sos de rosii proaspat si cu orez indian.

TIPS-URI

1

Merg foarte bine si in post, daca nu adaugati oua in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume cu branza